26.12.13


Al een tijdje gaf het werken met m'n iNova webcam problemen. De software crashte op onvoorspelbare momenten, vaak in het midden van een opname. Het was moeilijk werken op die manier. Ik had de software al enkele malen opnieuw geïnstalleerd maar dat gaf geen soelaas. Werken met een 1,8m usb-kabel i.p.v. met een 3m usb-kabel leek minder problemen te geven maar het probleem raakte nooit volledig opgelost.

Vandaar dat ik een mailtje stuurde naar de leverancier van de iNova (M42 Optic in Frankrijk) waar ze me snel antwoordden en vroegen enkele log-bestanden op te sturen. Hun advies bestond erin Ascom v5.51 te de-installeren en te vervangen door de Ascom v6 SP3-versie. Ze bezorgden me ook een link naar de allernieuwste versie van hun software (Plx-Capture). Alles geïnstalleerd en 's avonds bleek het ook nog eens helder te zijn (een rariteit, als je 't mij vraagt).

Ik gebruikte een 8 cm f/6 apo om de tests te doen. Alles bleek feilloos te werken zowel voor filmpjes in ser- als avi-formaat, 8- en 12-bits, met korte en langere usb-kabel. De problemen waren spoorloos verdwenen !

In bijlage een mozaïekje van de maan, bij slechte seeing, samengesteld uit 4 beelden.